Светосавска недеља 2023. Изложба Немање Ђорђевића

Још једна у низу активности у Светосавској недељи јесте и изложба радова ученика Немање Ђорђевића из одељења 1/1. Поред мајке и сестре, које су биле ученице Економско-трговинске школе и ђаци својих генерација, и он се одлучио да упише ову школу, али и наследио таленат који је кроз своје радове изразио у различитим техникама. Инспирацију проналази у ликовној уметности, науци, филмовима и јапанским стриповима, што се и на његовим данашњим изложеним радовима може видети.

Поред школских обавеза млади уметник налази и време да се посвети уметности која га испуњава и чини му задовољство. Отварању изложбе су присуствовали многобројни ученици наше школе, мајка младог уметника, одељењски старешина Зорица Анђелић и колеге професори. Интервју за Школски часопис и фејсбук страницу школе урадиле су ученице из његовог одељења Елена Стевановић и Ивона Величковић. Ово је уједно и почетак серија изложби ученика наше школе који се баве ликовном уметношћу, симболично започете радовима ученика 1/1.

Наша школа ће и убудуће охрабривати талентоване ученике, подржавати их и промовисати њихова уметничка остварења, кроз било који вид или технику уметности.

Проф. Мирослава Иванковић

Проф. Ирена Соколовић

Оставите одговор

Your email address will not be published.