Регионално такмичење ученичких компанија у Крагујевцу

Регионално такмичење ученичких компанија у Крагујевцу, одржано је 30. марта 2023. године, у реализацији организације Достигнућа младих у Србији. Ово такмичење је најпознатији програм глобалне мреже Junior Achievement који обезбеђује основно економско образовање за ученике средњих школа и спроводи се широм света. Програм траје преко целе школске године, а Европска комисија га је означила као најбољи пример предузетничког образовања.

Ученици наше школе представили су своју ученичку компанију „ЧокоМатину“ на Регионалном такмичењу ученичких компанија у Крагујевцу. Оснивање компаније „ЧокоМатина“ и рад на развоју производа пробудио је велику знатижељу код ученика. Задатак су схватили озбиљно и као тим су решавали све изазове на које су наилазили. Идеја им је била да пронађу начина да успоре деменцију код старијих особа, а притом да пруже здрав производ. Тако је настао  Чокоматино, органска чоколадица са укусом матичњака, који је привукао пажњу посетилаца на овом такмичењу.

Нађа Стевановић, Немања Младеновић, Теодора Савић и Катарина Милојевић били су део ове лепе приче и будући да су ученици завршних разреда, поручују млађим другарима да развијају предузетнички дух и реализују своје идеје у некој новој ученичкој компанији.

Ментори: Снежана Симић и Ивана Јанковић Влајић

Оставите одговор

Your email address will not be published.