Рад са талентованим ученицима – Милан Милојковић на промоцији

Негујући културу подршке талетованим ученицима,  радили смо по обогаћеном наставном програмуиз области куварства са учеником друге године, Миланом Милојковићем. Он истражује кулинарска умећа, утицај поднебља на карактеристике националних кухиња, интересују га карактеристике и развој различитих кухиња, , учествује на такмичењима и осваја награде.  Милана смо оснажили, да кроз обогаћене наставне садржаје, унапређује знања, осим куварстава, још из страних језика,  маркетинга, туристичке географије и промоције својих практичних умећа.

Организована је промоција ученичког рада по обогаћеном програму где је Милан приказао презентацију о Руској националној кухињи, представио се на српском и руском језику. Испричао је анегдоту везану за порекло јела „Соте Строганов“, како је Грофа Павела Строганова задесила срећа да се по њему назове ово дивно, кремасто, раскошно јело, настало у Русији у 19. веку, чиме је ученик  максимално привукао пажњу присутне публике. Браво, Милане!

Наставак је уследио у кухињи, где је практично показао своје умеће у припреми овог јела. Уследила је дегустација и честитање изузетном будућем професионалном кувару, Милану Милојковићу. Такође, честитке свим члановима тима који су радили са Миланом, чији је руководилац Ана Поповић, професор куварстава. Настављамо са радом по обогаћеном програму за талентоване ученике и у наредној школској години, где ћемо укључити још ученика.

Професорка Снежана Танић

Координатор Тим за инклузивно образовање, јун 2024.

Оставите одговор

Your email address will not be published.