Хуманитарна акција „Слаткиш за осмех“

„Доброта много зна и може, а говори само осмехом“, закључио је наш нобеловац Иво Андрић. Након шездесет година од доделе ове престижне награде једном од наших најпознатијих књижевника, вођени његовом мишљу и идејама, пожелели смо да децембар, месец светковања и даривања, украсимо најлепшим украсима –  искреним, дечјим осмесима.

Тим поводом су, на иницијативу Иве Николић, председнице Ученичког парламента, ученици Економско-трговинске школе сакупљали пакетиће за малишане – кориснике Црвеног крста. Одзив ученика је био изузетан, па је прикупљено чак 137 пакетића! Највише њих донело је одељење 4-1, затим 4-3, док високо треће место деле одељења 1-3, 3-2 и 3-4. По броју донетих пакетића не заостају ни остала одељења која су учествовала у овој акцији: 1-1, 1-2, 2-1, 4-2, 3-3, 2-3, 3-5, 2-4, 1-4 и 1-5.

Иако је акција спроведена у такмичарском духу, сва одељења су учествовала у складу са својим могућностима, па можемо рећи да су сви заслужили дипломе и захвалнице за хуманост, које су им, на свечаној седници Ученичког парламента, уручене, и да су сви они победници!

Свесни да су учинили добро дело и обрадовали велики број малишана, ученици су пожелели да оваквих акција буде још више. Подршка одељењских старешина, који радо сарађују са Ученичким парламентом, ни овог пута није изостала, па смо им ми, њихови наставници, обећали да ћемо све њихове добре, креативне и племените идеје спровести у дела на која ћемо бити поносни, јер, „тиме што доброту ширимо око себе, истовремено је учвршћујемо и у нама самима“. (А Гарборг)

Пакетиће су у среду, 29.12.2021. године, уручили ђацима са посебним потребама у Основној школи „Стеван Јаковљевић“ представници Парламента одељења 4-1 и 4-3, Вељко Јовановић, Јован Николић, Милица Гајић и Милица Атанацковић, заједно са професорком Мирославом Иванковић и представницима Црвеног крста.

Хуманитарна акција „Слаткиш за осмех“ није обрадовала само малишане који ће уживати у поклонима. Испунила је радошћу срца свих нас који смо у њој учествовали, а ми ћемо је позитивном енергијом преносити даље, јер, „само онај ко је срећан, може ширити срећу око себе“. (П. Коељо)

Тим за сарадњу са Ученичким парламентом,

Снежана Даниловић Милутиновић

Мирослава Иванковић

Оставите одговор

Your email address will not be published.