Екскурзија ученика 2. разреда 2023.

Екскурзија је реализована 05. и 06.10.2023.

ПРВИ ДАН: Окупљање је било у 5 и 30 испред зграде Општине Параћин. Сви ученици, њих 59 и четири наставника и лекар су дошли на време. Кренули смо у планирано време, у 6h.

Упутили смо се ка Авали ради посете Авалском торњу.

Затим смо наставили пут ка Фрушкој Гори. Због радова на путу нисмо посетили манастир Крушедол. Наставили смо пут ка Сремским Карловцима. У Карловцима смо посетили Патријаршијски двор, Гимназију и Саборну цркву.

Одмах затим наставили смо пут за Нови Сад. Стигли смо око 14 и 30, у хотел „Стари кровови“, сместили се у собе и ручали. У поподневним часовима посетили смо Петроварадинску тврђаву и спустили се у центар, ради разгледање града – Матица Српска, Српско Народно позориште, Катедрала Имена Маријиног и Трг слободе. Дунавска и Змај Јовина улица, Дунавски парк и кеј. Ту су ученици имали и слободно време. Вратили се у хотел, вечерали у 20 и 30. Потом су ученици имали заједничку журку у просторијама хотела са ученицима из Требиња, који су такође били смештени у истом хотелу.

ДРУГИ ДАН:После доручка напустили смо хотел. Кренули у 8h. Најпре смо посетили манастир у Ковиљу. Затим кренули пут Београда.

У Београд смо стигли око 10h. Најпре смо посетили Земун, кулу Гардош.

Затим смо ишли на крстарење Дунавом које је трајало један сат (12-13h). Након крстарења имали смо ручак у ресторану на Дунаву.

Посета Народном музеју реализована је по групама: прва група од 15h (друга група за то време је имала слободно време) и друга група од 16h (прва група слободно време).

У 17h упутили смо се сви заједно у Скадарлију, познату улицу боема.

Око 18h били смо у величанственом Храму Светог Саве. Након тога кренули пут Параћина и стигли без икаквих проблема у 21 и 30. Четири ученика изашла су у Ћуприји.

Оставите одговор

Your email address will not be published.