Регионално такмичење Ученичких компанија

Наша школа била је део најзначајнијег такмичења из области предузетништва, не само у нашој земљи, већ и на европском нивоу. Ученичка компанија „Шапидом“ представила је свој иновативни производ, кућицу за псе са звучном и топлотном изолацијом, на Регионалном такмичењу Ученичких компанија, одржаном у Крагујевцу 28. марта 2024. године. По великом броју посетилаца нашег штанда, можемо рећи да је тим ученица које су радиле на овом пројекту, остварио свој циљ – привукао пажњу људи и пробудио емпатију у њима према незбринутим животињама.

Ученице Марта Панић (4/1), Ђурђина Голубовић (4/1), Емилија Миленковић (1/3) и Андреа Грбовић (1/3), заједно са својим менторкама, Маријом Нешковић и Иваном Јанковић Влајић, претходних месеци основале су компанију и радиле на реализацији своје идеје која је утемељена на љубави према животињама.

Нечија срећа, испред нашег профита, био је мото који је све објединио. Посвећеност задатку и спремност да своје слободно време проведу радећи заједно на пројекту, одликовао је период од претходна три месеца. Поред кућице за псе са звучном и топлотном изолацијом, израђене су и кућице за птице са ученицима Основне школе „Радоје Домановић“ са циљем да се пробуди предузетнички дух и код најмлађих ученика, а и како би се ширила свест о важности бриге о животињама и животној околини.

Стицање предузетничких компетенција и учење ђака предузимљивости јесте одлика наше школе. Овај пројекат се завршио, али чекају нас нови у којима ће ђаци показати своје организационе вештине и способности.

Ивана Јанковић Влајић

Оставите одговор

Your email address will not be published.