Награде на такмичењу „Школа иновативног бизниса“

У оквиру пројекта „Школа иновативног бизниса“, Висока пословна школа из Лесковца организовала је такмичење у неколико дисциплина. Из наше школе учествовале су екипе у дисциплинама информатика, маркетинг и кулинарство.

На такмичењу из информатике, ученици су направили сајт којим је представљена имагинарна фирма, направили видео прилог којим се тај сајт представља, а потом је све постављено на интернет платформама Фејсбук, Јутјуб и Инстаграм. Наша имагинарна фирма је био луксузан хотел „Сарматес“ у Параћину.

Радове су бодовали ментори из свих школа учесника, а бодовани су и прегледи и лајкови.

Наша екипа у саставу : Кристина Стефановић, Мина Дидић, Јелена Живковић, Андријана Јовановић (ученице четвртог разреда, све су са образовног профила Финансијски администратор), Марко Баљак и Игор Бајчета (ученици трећег разреда, обојица су Економски техничари) освојила је прво место од укупно осам школа. Ученици су освојили попуст од 30% на школарину, уколико буду студирали на ВПШЛЕ и новчану награду од укупно 21.000 динара. Ментор је био професор информатике Горан Динић.

Тим за такмичење из области гастрономије сачињавали су следећи ученици: Богдана Стојменовић и Милан Милојковић ( ученици одељења 2/4) и Анђела Миловановић, Никола Стевић, Марко Мијатовић и Лука Младеновић ( ученици одељења 3/4).

Тим је сам осмислио рецептуру и начин припреме јела од пилетине и то:“ Пилеће ролнице са рижотом од поврћа и сиприм сос“.

Без обзира на велику конкуренцију од 16 тимова колико је било пријављених, наш тим је освојио 2. место. Наши ученици су освојили следеће награде: 14.000 динара по тиму и 25% попуста за школарину по ученику.

Ово нам је прво искуство у такмичењу у оквиру Акедемије струковних студија – Лесковац које је свакако позитивно и надамо се још бољем пласману следеће године са новим члановима тима.

Оставите одговор

Your email address will not be published.