III место на такмичењу „Креативни изазов: Параћинско стакло – традиција и иновација“

Спој креативности, љубави према локалној заједници и уметности објединио је наш тим и повео „путем стакла“ до Београда и Економског факултета, на такмичење „Креативни изазов: Параћинско стакло – традиција и иновација“. 

По речима декана Економског факултета у Београду, проф. др Жаклине Стојановић, пријавило се шездесет тимова, а они су у финале позвали десет најбољих. 

Међу финалистима, нашао се и тим наше школе кога су чиниле ученице трећег разреда (3/1): Ана Миљковић, Невена Милетић, Маша Грујић, Ива Миљковић и Емилија Филиповић, са својим менторима, наставницима Гораном Динићем, Маријом Нешковић и Иваном Јанковић Влајић. 

Мотивисани малим доприносом којим ће, можда, улепшати свој град, израдили су презентацију и представили је пред петочланом комисијом, угледних чланова жирија, коју су чинили: проф. др Жаклина Стојановић  (декан Економског факултета у Београду и члан Савета за сарадњу привреде и науке при Привредној комори Србије), мр Петер Час, извршни директор „Vaider “ групе, Српске фабрике стакла и Стакларне Храстник, др Христина Микић, ванредни професор Факултета за менаџмент Универзитета Метрополитан, др Дејан Молнар, ванредни професор Економског факултета у Београду и директор ФРЕН-а, Естела Радоњић-Живков, заменик директора Републичког завода за заштиту споменика културе Београд. 

Идеја да Параћин буде град стакла и уметности, а фабрика покретач малих предузетника који би дали један нови сјај граду, са препознатљивом туристичком атракцијом у виду музеја стакла на отвореном, довела је до трећег места. 

Ово је велико искуство и успех за наше ученице, јер им конкуренти нису били само средњошколци, већ и тимови студената. Једини средњошколски тим, међу прва три места, јесте тим ученица наше школе. 

Уз жељу да следећа школска година буде још успешнија, креативни поздрав, до септембра и нових изазова!

Оставите одговор

Your email address will not be published.