Хладна предјела

Ове фотографије приказују  вештину и умешност актуелне генерације завршног разреда  3/5 профила кувар. Њихово школовање траје три године и од укупног времена у школи они проводе 60% у кабинетима за куварство радећи и  учећи кроз директно учешће у обради намирница и припреми гастро-производа.

Модул који смо обрадили тиче се интернационалне хладне кухиње што представља сам врхунац исте. Много је чувених кувара – мајстора учествовало у креирању ових класика. Поносни смо на наше ученике и њихов рад.

По завршетку школовања ученици Економско-трговинске школе у Параћину смер Кувар су у потпуности оспособљени за рад у привреди.

Наставник Куварства и у услуживања

Владан Арсовски

Пуњена јаја „Касино“.

Пуњена јаја „Касино“. Тврдо кувана јаја пуњена касино-масом (путер, жуманца, инћуни, сенф, лимунов сок …) сервирана на подлози од француске салате која је шофроадирана.

Пастрмка на начин: „Леп изглед“.

Пастрмка на начин: „Леп изглед“. Пуњена, поширана, охлађена и шофроадирана пастрмка сервирана и декорисана на подлози од француске салате.

Пастрмка шофроадирана и шемизирана аспиком

Пастрмка шофроадирана и шемизирана аспиком. Цела пастрмка је филетирана и од филета су направљени попијети који су затим поширани и охлађени. На крају се секу, сервирају и декоришу  на подлози.

Пастрмка у аспику

Пастрмка у аспику. Филети пастрмке поширани, сложени у форму (калуп) и заливени аспиком (специјални фонд хладне кухиње)

Печурке у винегрет сосу

Печурке у винегрет сосу на класичан начин. Поширане печурке, охлађене и преливене винегрет сосом.

Пилећи галантин – верзија 1

Пилећи галантин – верзија 1. Пилећи галантин се израђује од целог пилета црног (батак и карабатак) и белог меса. Бело месо са мусом  од црног меса са додацима се ролује у сланини или пилећој кожици. Формира се, кува, хлади, сече, сервира и декорише.

Пилећи галантин – верзија 2

Пилећи галантин – верзија 2. Пилећи галантин се израђује од целог пилета црног (батак и карабатак) и белог меса. Бело месо са мусом  од црног меса са додацима се ролује у сланини или пилећој кожици. Формира се, кува, хлади, сече, сервира и декорише.

Попијети од пастрмке у аспику

Попијети од пастрмке у аспику, без шофроадираних комада.

Розбиф – полупечено месо од говеђег рамстека

Розбиф (Роастбееф). Полупечено месо од говеђег рамстека (дуги леђни мишић), расхлађено, сложено преко подлоге од француске салате, декорисано, шемизирано аспиком и гарнираном куглицама од кромпира и шаргарепе.

Салата од говеђег меса

Салата од говеђег меса. Кувана говедина сечена на начин жилијен, зачињена сенфом, црним луком киселим краставчићима, сољу, бибером и „повезана“ мајонезом.

Салата од лигњи

Салата од лигњи. Куване и на колутове исечене лигње су расхлађене, заћињене црним и белим луком, ситно сеченим першуном, сољу и бибером уз додатак парадајза „конкасе„ и црних маслина, повезани маслиновим уљем и лимуновим соком.

Шампињони у винегрет сосу

Шампињони у винегрет сосу. „Дресиране„ (обликоване) печурке се поширају, хладе и шемизирају растопљеним аспиком. Служе као прилог и декоративни елемент у хладној кухињи.

Оставите одговор

Your email address will not be published.