Сарадња са социјалним партнерима – Societe Generale банка

Ученици трећег и четвртог разреда, образовног профила Службеник у банкарству и осигурању, прате предмет банкарска обука, који по плану и програму има модул рад у реалној банци. Циљ модула је повезивање знања стечених кроз изучавање наставних предмета релевантних за обављање банкарских послова. Руководство школе је разумело ове потребе, и са директорком Societe Generale банке Иваном Ивковић, договорило да се организују три радионице у школи.

Сарадња са социјалним партнерима - Societe Generale банка

14. и 21.05.2019. године су одржане две радионице, на којима су ученици били у прилици да непосредно разговарају са директорком банке. Том приликом су договорени задаци које ученици треба да ураде за трећу радионицу.

На последњој радионици, 28.05.2019. ученици су представили своје презентације, и учествовали у симулацији конкретних ситуација са клијентима. Ова радионица је искоришћена да уједно буде и огледни час професорке Сање Младеновић, која је иначе била координатор овог мини пројекта.

Гости на огледном часу су били наши професори, и они су учествовали у горе поменутој симулацији. Обрађене су теме: продаја банкарских производа, текући рачун, кредитна картица и кредит.

У последњој фази ове сарадње, уследила је недеља праксе за наше ученике, која је била реализована у филијалама Societe Generale банке у Параћину и Ћуприји.

Договорена је сарадња и за следећу школску годину, а банка је овом приликом донирала школи смарт телевизор који ће бити постављен у некој учионици, како би се подигао квалитет наставе.

Оставите одговор

Your email address will not be published.