Традиција школовања ученика образовних профила кувар – конобар дуга је чак 30 . година. Поносно можемо да се похвалимо ученицима који су се запослили у ексклузивним угоститељским објетима широм света као и код нас. Kоји су то ученици и где то показују своја знања која су стекла код нас заједничким радом?
Стефановић Немања ради у ресторану Gosthof у Немачкој. Ивановић Никола ради у ресторану Gurman у Луксмебургу. Симић Ненад може да се похвали са четри турнуса преко океанског крузера, а тренутно ради у ресторану Bosaque FeVi у Луксембургу. Петровић Милош ради у ресторану Sous Cheff -музеј окуса у Осјеку. Милошевић Петар ради у ресторану Sul canton у Ровињу. Ивановић Страхиња ради у ресторану КТИнституција у Земуну. Денкић Драган је радио у хотелу Свер-најн у Београду. Радисаваљевић Петар ради у хотелу Метропол у Београду.
Успех наших ученика потврђују и бројне медаље на различитим такмичењима као што су: Републичко такмичење из куварства на којим су наши ученици освајали Прва и Друга места, Роштиљијада где су наши ученици освајали Друга и Трећа места и Дани Франко – Фоније где су наши ученици освојили Друго место.
Наставни план и програм – Кувар/Конобар
У оквиру свог плана и програма образовног профила кувар, а уз помоћ основних и помоћних средстава за рад конвектомата и саламандера и основног печата сваком јелу – фондове еспањола и деми – гласа добијамо Мени од: Цезар салате, Италијанског минестрона, Шатобријана и све то засладимо парфеом.
У оквиру свог плана и програма образовног профила конобар, својим знањем, вештином и радом могу да припремају барске мешавине ( коктеле), као што су: Kajpirinja, Black – Russian, Menhetn, Negroni, Mohito.Такође у овиру свог посла имају доготљавање јела пред госима и једана врста јела јесу фламбиране палачинке Crepes Suzette.
Поносни смо на наше професоре куварства и услуживања.
Кабинет услуживања
Кабинет куварства 1
Кабинет куварства 2
Просветни гласник 10/2012 – Кувар/Конобар

Кувар

Куварство

Конобар

Услуживање


