Одличан (5) за ученике предаваче и професоре – замена улога

Ученички парламент наше школе дошао је на идеју да настави традицију у виду активности која се успешно спроводи годинама уназад у нашој школи. Реч је о активности замене улога професор/ученик која осим забавног, има и значајан едукативни карактер.

Ученици су на један дан били професори, а професори су били у школским клупама. Лепа традиција замене улога добра је прилика да се ученици и професори боље разумеју, развију осећај међусобног поштовања и да ученици предавачи  појачају свест о томе које су обавезе и одговорности сваког члана нашег друштва.

Замена улога - Сузана Милошевић

Атмосфера је протекла у ведром расположењу те ће овај „обично необичан“ дан остати једна лепа успомена како наших ученика, тако и професора који су се, макар на кратко, присетили својих ђачких дана.

Након што је звоно огласило крај часа, зачули су се коментари ученика:

„Ово је био баш занимљив час!“,

„Можемо ли ускоро поновити ову активност?“,

„Хоћу и ја бити професор макар на један дан!“.

Ученици су дали предлог, а ми смо ту да их ослушкујемо и реализујемо њихове идеје.

Захваљујемо се ученицима „професорима“ Еми Стефановић (1/3), Александри Милићевић (1/1), Николини Симић (1/1), Немањи Младеновићу (2/2) и Јовани Минић и Анђели Петровић (3/1) као и професорима „ученицима“ Сузани Милошевић, Снежани Бегуш и Мирослави Иванковић на сарадњи, уложеном труду и доброј вољи.

Координатор за сарадњу са Ученичким парламентом,

Марија Николић

Оставите одговор

Your email address will not be published.