Одличан (5) за волонтере Црвеног крста!

„Добар дан, добро дошли на наше предавање поводом теме о којој би требало више да се говори. Знате ли шта подразумевамо под трговином људима?“.

Дана 13.11.2019. у Свечаној сали наше школе реализована је још једна активност у сарадњи са Црвеним крстом. Ученица наше школе, а уједно и волонтер Црвеног крста, Анђела Марковић (1/3) презентовала је занимљиву и свеобухватну презентацију о трговини људима у сарадњи са представницима истог.

Volonteri Crvenog krsta
dav

Кроз постављене паное, промотивне материјале, успешно реализоване презентације и воље волонтера Црвеног крста да укажу на овај динамичан, глобални проблем, засигурно је подигнута свест и знање наших ученикао борби против трговине људима и мерама заштите међу младима.

Методом вршњачке едукације, успешно је спроведена активност испланираног програма, а томе сведоче и наши ученици, који су након пажљиво одслушане презентације, подигли свест о мерама опреза, превенције и борбе против истог.

Трговина људима

Ова акција Црвеног крста била је изузетно подстицајна за окупљене ученике, јер иницира интеракцију, групни рад и активан приступ проблему.

Верујемо да ће наши ученици  међу својим вршњацима ширити новостечена знања о опасностима која ова појава носи и последицама које изазива у друштву.

Едукативна „авантура“ се полако приближила крају, а у погледу ученика осликавала се жеља да се овакво дружење понови.

Зачуло се звоно, а и глас једног нашег ученика који није могао да сакрије усхићеност што је био у прилици да присуствује оваквом догађају…

Ученички парламент се захваљује Црвеном крсту на успешно реализованим активности.  До скорог виђења!

Проф. српског језика и књижевности, Марија Николић

Поред горе наведене активности, представници Црвеног крста одржали су, 27.септембра 2019. године предавање на тему прве помоћи, ученицима одељења 2/1. Предавање је реализовано кроз интерактивну радионицу која је ученицима пружила основна знања неопходна за реаговање у кључним ситуацијама.

ЦРВЕНИ КРСТ - ПРУЖАЊЕ ПРВЕ ПОМОЋИ
dav

Оставите одговор

Your email address will not be published.