Обележавање 60 година матуре

Економско-трговинска школа је 27. маја била  поносни домаћин својим првим матурантима.  Наиме, пре 60 година, маја 1959. школу из школе су изашли ученици, који су својим радом, трудом и залагањем заслужили и добили првих 30 сведочанстава које је наша школа издала. Са знањем, добијеним у школи, већина ученика је, уз добијене стипендије, наставила школовање на факултетима, остали су одмах добили радно место. Како се земља још увек опорављала од последица рата, а привреда расла, школовани кадар Економске школе је био преко потребан. Сви ови ученици су запажено допринели даљој изградњи друштва.

60 година матуре

Далеке 1955. године се 123 савршених основаца одлучило да уплови у то, до тада непознату област економије и упише баш тада основану, Економску школу. Три одељења економије била су пуна ђака којима су предавали малобројни наставници уз малобројне уџбенике, али жељни знања они су усвајали све што се могло и нудило. Уз тада строга правила, строге професоре и тачно одређен кодекс понашања завршило их је само тридесеторо 1959. године.

Међ овим људима има дугогодишњих директора фабрика, банака, приватних предузетника, аналитичара, финансијских стручњака и пре свега, испуњених људи,  дивних родитеља, бака и дека, успешних радника који су са поносом доприносили и доприносе друштву.

Ми, садашњи запослени у школи и наши ученици, имали смо велику част да их угостимо, са њима попричамо, приредимо им топлу добродошлицу и пригодан програм.

Маја Јочић, Симка Ђурић Јеличић

Оставите одговор

Your email address will not be published.