Обележавање дана школе – фолклорна секција

У оквиру обележавања Дана школе, дана 26.11.2019. године фолклорна секција наше школе дала је свој удео својим првим наступом, очувала традицију и једном искреном емоцијом представила своју посвећеност фолклору  игром „Врање“.  У духу јужњачке атмосфере, наши ученици фолклораши  били су насмејани, уиграни и полетни, а шаренило њихових ношњи и звецкање даира употпунили су целокупни  доживљај о чему су посведочили и присутни.

Припрема самог наступа није дуго трајала, али се еуфорија  и усхићеност наших фолклораша током припреме истог повећавала и на крају  резултирала једним успешним наступом о чему сведоче и фотографије.

Фолкорна секција се захваљује ученици Елени Делчев, победници дечијег музичког фестивала „Мини-тини фест“ која је показала раскош свог талента својим умилним гласом изводећи две традиционалне изворне песме. Песме су, у њеном извођењу, изазвале буру емоција код присутних, а поткрала се и покоја суза.

Посебну захвалност дугујемо и културно-уметничком друштву „Боки 4. јул“. Неизмерно смо захвални  на ношњама, несебичним саветима и времену које сте издвојили за нас. Надамо се даљој успешној сарадњи.

А до тада… Фолклорна секција наставља у истом уиграном ритму жељно ишчекујући нов наступ и наставак дружења.

Проф. српског језика и књижевности, Марија Николић

Оставите одговор

Your email address will not be published.