Обележавање дана школе – Дан страних језика

Дана 25.11.2019. у 13.15 часова у свечаној сали наше школе, одржана је презентација земаља чији се језици уче у нашој школи.

Најпре су ученици одељења 3-4 (Јована Пејчиновић, Петар Ракић и Љиљана Миленковић) на немачком језику одржали презентацију  о јубилеју пада Берлинског зида;  Док су постер направили ученици 2/2 (Петар Павловић, Марко Арсић, Сара Матић) и Милица Гајић(2/3).

Затим је представљена Француска и кроз песму и презентацију  су обухваћене све тековине земље чији језик ученици изучавају (гастрономија, туризам, свет моде и уметности).  Штанд ове земље уредили су ученици одељења 3/2, 3/6, 4/2 и 4/4 користећи препознатљиве експонате француске традиције.

Русију је кроз презентацију представио ученик одељења 4/4, Давид Благојевић, представљајући знаменитости и пејзаже  Москве и Санкт Петербурга. Све је то праћено руском песмом Василии у извођењу ученика 4/4, Василија Миладиновића, и уз фолклорну пратњу ученица одељења 4/4, Ане Фатур, Андријане Мојсиловић и Анђеле Петковић . На крају су гости уживали у руској игри „Казачок“ коју су извели Немања Лукић 4/2 , Ана Фатур 4/4 и Андријана Мојсиловић 4/4.

На крају су Енглеску представиле ученице одељења 4/4, Павловић Јована и Куловац Милица. Оне су присутне упознале са знаменитостима и традицијом Енглеске и изнеле низ мало познатих и необичних  културолошких података ове државе.

Водитељ програма, Тина Милетић 4/4, је на крају пожелела свим присутним пријатан дан и наставак дружења уз дегустацију традиционалних јела и пића свих ових земаља које су ученици 3/6, кувари и конобари, сервирали и послужили. Целокупан догађај је пропраћен музиком у извођењу ученика Василија Миладиновића 4/4, Теодоре Стефановић 4/2, Ненада Вучковића 4/1 и Ђорђа Радовановића 2/3.

Проф. енглеског језика Мирјана Мијатовић

Оставите одговор

Your email address will not be published.