Недеља хуманости – новембар 2019.

ПОБЕДНИЧКИ ГОЛ ЗА ХУМАНИТАРНУ АКЦИЈУ НАШЕ ШКОЛЕ

Ученици и наставници наше школе, у организацији Ученичког парламента, осмислили су и  покренули новембарску хуманитарну акцију у оквиру „Недеље хуманости“.

Кроз  успешно реализоване активности у виду хуманитарног турнира у фудбалу и прикупљања играчака и слаткиша, наши ученици су узели активно учешће у животу своје заједнице и тиме поделили своје мисли о бризи, емпатији, толеранцији и несебичној помоћи.

Недеља хуманости

Поносни смо на чињеницу да наша школа негује добру сарадњу са Црвеним крстом. Циљ ове сарадње био је прикупљање слаткиша  и играчака које ће малишанима улепшати дан и измамити покоји осмех, а наше ученике вратити у детињство.

Поред неговања спортског тимског духа, организовани турнир у фудбалу (у фискултурној сали Машинско-електротехничке школе) био је хуманитарног карактера, а прикупљена новчана средства додељена су ученику Машинско-електротехничке школе коме је помоћ најпотребнија.

Недеља хуманости

Хуманост је, и овом приликом, дала завршни гол и тиме однела победу, а томе сведоче и насмејана лица наших ученика фудбалера. Они су, након завршетка турнира, изразили задовољство што су били у прилици да буду део овакве акције и незаборавног дружења.

Недеља хуманости

Ако желиш да видиш промену у свету, ти мораш постати та промена!

За промене, победе и неке нове „голове“… За неке нове клинце.

Проф. српског језика и књижевности, Марија Николић

Оставите одговор

Your email address will not be published.