Могу да нећу – Љубав није насиље!

У Економско-трговинскоj школи у Параћину, Аутономни женски центар организује прву од планираних 10 вршњачких радионица под називом „Могу да нећу – Љубав није насиље!“ намењених средњошколкама и средњошколцима на тему дигиталног насиља у партнерским везама младих.

Радионица се организује у оквиру пројекта „Могу да нећу – Оснаживање младих, посебно девојака, да се супротставе дигиталном сексуалном и родно заснованом насиљу у партнерским односима“ који подржава Европска унија кроз Програм „Права, Једнакост и Држављанство“ и Влада Швајцарске.

Циљ пројекта је да допринесе сузбијању дигиталног родно заснованог и сексуалног насиља у партнерским односима младих, посебно оснаживању девојака и њиховом подстицању да се супротставе насиљу.

Поред Србије, пројекат се реализује и у Хрватској, Мађарској и Шпанији.

Вршњачким радионицама претходило је прикупљање података о ставовима младих и наставника, као и реакцијама на дигитално родно засновано и сексуално насиље у партнерским везама, а у наставку пројекта, поред вршњачких едукација младих, радиће се на унапређивању информисаности наставница/ка на ове теме и обезбеђивању средстава за рад са ученицама/ученицима о ставовима који подстичу насиље. Упоредо се одвија и континуирана кампања „Могу да нећу – Љубав није насиље!“ која доприноси повећању свести јавности о овом проблему.

Координатор пројекта,

Сузана Аранђеловић

Оставите одговор

Your email address will not be published.