Екскурзија II разреда 2019. Златибор, Вишеград и Увац

Ученици 2. разреда у пратњи својих одељењских старешина, у оквиру редовне ђачке екскурзије, у периоду од 10. до 12. октобра 2019, упознали су се природним лепотама  Златибора, Мокре Горе,  Вишеграда и Увца. Првог дана екскурзије имали су прилику да обиђу Стопића пећину  и да се возе  „ћиром”, чувеном “Шарганском осмицом.”

Други дан био је резервисан, између осталог, за посету „Дрвенграду”, етно комплексу на Мећавнику који је подигао Емир Кустурица. Ученици су уживали и у пројекцији једног од филмова Емира Кустурице.

Након тога упутили су се ка Републици Српској. Прва станица по обављању граничних формалности, био је манастир Добрун. Након посете манастирском комплексу, настављено је  путовање ка  Вишеграду. У пратњи водича ученици су обишли знаменитости града: мост Мехмед паше Соколовића – „На Дрини ћуприја“, као и Спомен учионицу Иве Андрића.

Лаганом шетњом обишли су Андрићград – туристички, културни и административни комплекс у коме се налазе Андрићев Институт, Академија лепих уметности, позориште, споменик Иви Андрићу, Његошу и Николи Тесли, црква, биоскоп, туристичко-угоститељски и трговински објекти.

Последњег дана екскурзије ученици су посетили манастир Милешева. Природне лепоте Специјалног резервата природе – Увац, остављене су за сам крај овог дружења, када су ученици имали прилике да уживају у сплаварењу и да посете Ледену пећину.  

Препуни утисака, радујемо се дружењу и следеће године!

Вођа пута: Срђана Драгомировић

Оставите одговор

Your email address will not be published.