Дан здраве хране

Ученички парламент наше школе дошао је на идеју да покрене акцију поводом обележавања Дана здраве хране који се обележава како код нас, тако и широм света.

Циљ обележавања овог Дана јесте информисање наше млађе популације о важности здраве и редовне исхране и  неговању здравих животних навика.

Неопходно је подићи свест младих о томе да нередовна и нездрава исхрана неповољно утичу на њихову продуктивност, ефикасност, радну способност, имунитет, на целокупно физичко и психичко здравље.

Сходно томе, одлучили смо да овај Дан обележимо у виду предавања о здравој исхрани у сарадњи са професорком Кристином Петровић и ученицом Анђелом Марковић. Поред тога, организована је и изложба здраве  хране коју су специјално за ову прилику припремили наши ученици, посластичари и кувари, у сарадњи са професорима Снежаном Симић, Милицом Марковић и Владом Арсовским.

Осмишљен је и плакат који на један врло оригиналан начин указује на разлику између здраве и нездраве хране. Захваљујемо се ученицима Анђели Антић, Катарини Ђорђевић, Андрији Динићу, Нини Стојановић и професорки Мирослави Иванковић на уложеном труду и доброј вољи.

„Без правилне исхране лек је бескористан, са правилном исхраном лек је непотребан!“

Координатор Тима за сарадњу са Ученичким парламентом,

Марија Николић

Оставите одговор

Your email address will not be published.